”Barnehagepakken”

 

Kurspakken de fleste barnehager ønsker innholder:

 

1.     ”Det bevisstløse barnet”

Her starter vi helt grunnleggende med hva man gjør om man finner et bevisstløst barn. Hva skjekker man, når ringer man, hvor ringer man og hva gjør man?

Fremmedlegme i halsen, stabilt sideleie, frie luftveier og HLR (hjerte-lunge-redning) til baby og barn vil bli vist og trent på dukker.

Jeg ta med  12 babydukker og 12 dukker ca 5 år som vi skal trene på. (Altså en baby og en barnedukke per deltaker hver.)

Her legges mye opp til induviduell trening, veiledning og mestring.

 

2.     ”Når barnet skader seg”

Dette er et enormt stort tema. Men i løpet av timen vil jeg sette fokus på det grunnleggende som hvordan stanse blødninger, hva er en farlig skade, når kontakte lege osv. Vi ser på:

Blødninger og kuttskader

Fallskader ( indre blødninger og bruddskader)

Hodeskader

Brannskader (og elektriske skader)

 

Mye av undervinsningen går på praktiske løsninger på problemet uten bruk av så mye førstehjelpsutstyr. Tenke praktiske løsninger selv på tur til skogs.

 

3.     ”Hva gjør jeg med forgiftning?”

Vi ser på behandling og forebygging av forgiftninger. Kan jeg gjøre det samme om mitt barn drikker lampeolje som om det spiser liljekonvall? Hva er giftig og hva er bare farlig/ ubehagelig? Hvor ringe og når?

Vi ser på hvordan vi kan forgiftes og hva vi gjør i disse tilfellene (munn, pust og hud)

Vi ”leker ” oss med diverse spiselige og uspiselige ting. Det deles ut en del brosjyrer og en plansje til å henge opp med det viktigste å gjøre når barnet har fått i seg noe giftig.

 

Dette er 3 store temaer vi gjerne kunne brukt 3 timer på hver, men ønsker dere gå nærmere inn på noen av områdene kan vi stanse opp litt. Og viser det seg å være mye dere ønsker kan nye kurs innen et spesefikk tema settes opp.

Noen barnehager ønsker å bytter ut eller legge til tema ”akutte syke barn”. Dette er ofte barnehager som har barn med epilepsi, astma eller andre kroniske sykdommer som kan bli akutte. Ta da kontakt så tilpasser vi dette etter deres ønsker og behov.

 

Det er mange temaer som vi ikke kommer inn på dette kurset. Kan gjerne holde flere kurs om det er ønskelig med for eksempel, vinter og kuldeskader, akutte sykdommer, sikre leker og lekeplasser, hva se etter og hvordan forebygge ulykker på lekeplasser og lekerom.

 

Flott at dere stiller med lokaler. Da kan vi også bruke barnehagen aktivt i løpet av kurset og kanskje vi ser elementer som lett kan bedres eller noen løsninger som fungerer veldig bra! (Eventuellt leie av lokale vil komme i tilegg i prisen.)

En slags tavle/ flippover kan være praktisk men ikke nødvendig. Jeg har med meg mange bilder jeg henger opp, så om det er mulig å sette små tapebiter på en vegg eller dørkarm er det fint.

 

Alle deltakere får med seg en kompendiummappe med nyttig informasjon og kursbevis og en kompendiummappe til barnehagen hvor materiell nyttig for en barnehage ligger.

 

”Barnehagepakken” holdes også ofte for skoler, SFO, trilleklubber og andre grupper med ansvar for barn.

 

HøyHjjjjj

 

Image228.jpg